بازار سهامبورس ایرانتحلیل بورس ایرانخودرو و ساخت قطعات

تحلیل تکنیکال خساپا

(شرکت خودروسازی سایپا)

تحلیل تکنیکال خساپاتحلیل تکنیکال خساپا

عنوان توضیحات
نام شرکت شرکت گروه خودروسازی سایپا
نماد خساپا
سال تاسیس 1344
سال عرضه اولیه خرداد 1375
موضوع فعالیت خودرو و ساخت قطعات
عوامل موثر بر نرخ فروش هیئت مدیره شرکت و دخالت دولت جهت نرخ گذاری دستوری
محصول شرکت انواع خودرو سوای
مواد اولیه شرکت مواد مستقیم مصرفی
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت افزایش نرخ دلار منجر به رشد بهای تمام شده محصولات شرکت خواهد شد
مهم ترین هزینه های شرکت مواد مستقیم مصرفی و سربار تولید
سهامداران عمده سازمان گسترش و نوسازی ایران 17% / شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا 17% / صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد 16%

نماد خساپا (شرکت خودروسازی سایپا

در حوزه تولید و فروش انواع خودرو سبک و سنگین، لوازم و قطعات آنها و همچنین انجام هر نوع سرمایه گذاری و عملیات صنعتی، بازرگانی و خدماتی فعالیت می‌ کند. سایپا به عرضهٔ محصولات شرکت‌های خارجی در ایران ادامه داد اما در دهه‌ های ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰، چندین خودروی انحصاری را طراحی و به بازار عرضه کرد که همگی با استقبال مشتریان روبرو شدند.

عوامل موثر بر فروش خساپا

از آنجایی که بیشترین فروش این شرکت مرتبط به افراد حقیقی است و مواردی که در فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینه های شرکت اشاره شده موجب کاهش حجم فروش میگردد.

محصولات خساپا

 تیبا۲، ساینا، کوییک و شاهینخودروهای سایپا در این دوران هستند. خودروی تیبا اولین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ساخته شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شده است.در ادامه به عوامل موثر برسود و زیان ناشی از فروش این محصولات میپردازیم.

فاکتور های مهم تاثیر گذار بر هزینه های خساپا

با توجه به اینکه  عمده مواد مصرفی شرکت وارداتی اند و محصولات در داخل به ریال بفروش میرسد ، افزایش جهانی قیمت مواد اولیه مصرفی اصلی شامل فولاد، آهن ورق ، آلومینیوم ،مس و مواد پلیمری ، افزایش نرخ ارز،افزایش هزینه های گمرکی در نتیجه افزایش قیمت مواد وارداتی منجر به افزایش بهای تمام شده محصولات شرکت میگردد.تحریم ها ، خارج شدن شرکای خارجی از قراردادها و بروز مشکلات تامین قطعات، کاهش تولید ، مشکلات  نقدینگی برای استفاده از تسهیلات برای تامین مالی از جمله عواملی است که این صنعت را با آن مواجه میگرداند.

تاثیر قیمت دلار بر خساپا

تغییرات نرخ ارز، افزایش بهای تمام شده محصولات، تورم و کاهش قدرت خرید، مکانیسم قیمت گذاری ناهمگون، درنهایت نارضایتی عمومی از کیفیت و قیمت خودرو را در پی خواهد داشت.

سایر عوامل سود و زیان خساپا

نرخ بهره در اقتصاد کنونی از عوامل مهم ریسک مالی به حساب می آید و کاهش تدریجی آن عاملی است که اثرات مثبت مضاعف از طریق کاهش هزینه های مالی و متعادل شدن نرخ فروش و در نهایت افزایش تقاضا بر صنعت خودرو خواهد داشت.

بیش از 80 درصد قطعات خودرو از کشور چین تامین شده از آنجا این کارخانه ها در اپیدمی کرونا تحت تاثیر قرار دارند، تامین مواد اولیه را دشوار مینمایند همچنین تحت تاثیر شیوع این ویروس سایر کشور ها محدودیت هایی رو جهت واردات محصولات غیر ضروری به کشور اعمال نمودن که منجر به کاهش تقاضا و نرخ تولید گردیده است .

بزرگترین چالشی که شرکت در طی سنوات اخیر با آن مواجه بوده است به قیمت گذاری محصولات و عدم تناسب مجوز نرخ فروش با نرخ رشد نهاده های تولید مربوط می گردد،که بدلیل این عدم تناسب از سال 91 تا کنون حاشیه سود ناویژه همواره بشدت کاهش یافته و در سنوات اخیر به زیان ناویژه در سطح گروه رسیده است

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال خشرق

آپارات ما : Atran Trade

YouTube : Atran Trade


 

تحلیل تکنیکال خمحور

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا